Сила єднання: благодійний концерт хору "MIRANDUS" на підтримку ЗСУ

Мені ще так Вкраїна не боліла

Так рани в серці не пекли

Ще так я Бога щиро не молила,

За кожний клаптик рідної землі!

Народе мій, Великий і красивий!

Які сини ідуть сьогодні в бій!

Як Ангели – величні і всесилі,

Спаси їх, Боже, в небі й на землі!

Ліна Костенко.

Допомагати нашим воїнам, це найменше, що ми можемо та повинні робити для Героїв, які ціною власного життя та здоров'я боронять нашу країну, завдяки яким ми маємо можливість жити, навчатися, творити…

«Боже, Україну збережи!» – 17 березня, в храмі святих Апостолів Петра і Павла монастиря отців Василіян УГКЦ, відбувся благодійний концерт хору піаністів та теоретиків «MIRANDUS» ДМФК ім. В. Барвінського, керівник – Оксана Хомик, концертмейстер – Ольга Гирчак. Солісти – Марія Кісіль, Андрій Лудчак, Марян Гриньків, флейта – Тарас Земко, скрипка – Віталій Земко, Дмитро Шулдак, Віктор Бучацький. В концерті прозвучали твори Дмитра Бортнянського, Кирила Стеценка, Гната Хоткевича, Анатолія Кос-Анатольського, Володимира Івасюка, Миколи Колесси, Миколи Ластовецького, Івана Бідака, Богдана Шиптура, Роберта Шоу, кавери на пісні Святослава Вакарчука.

Дуже чисельно зібралися глядачі, концерт не залишив нікого байдужим. Всіх присутніх поєднало відчуття єдності, яке підносило до Неба обрамлене в музичне слово, воно звучало то скорботно, то благально, то велично, то подячно, то стверджуюче. Це відчуття людині може дарувати ХОР.

Диригували студенти 4-го курсу відділів фортепіано та теорії музики: Катерина Івнишин, Марта Гудз, Анастасія Гарасим, Марія Кісіль, Діана Лящук, Вікторія Щудла, Анна Наум, Катерина Шулдак, Софія Ценко, Вікторія Чавва, Анна Колінко, Юліана Федьків (відділ хорового диригування).

Парафіяни церкви та не байдужі дрогобичани радо підтримали ініціативу щодо збору коштів на FPV-дрони для ЗСУ. Разом нам вдалось назбирати 23 342,10 грн.

Виручені з благодійного концерту кошти передали відомому волонтеру, активному громадському діячеві – Володимиру Бараняку, який з 2014 року, не покладаючи рук, допомагає нашому війську. п.Володимир зазначив: «Друзі, наша молодь чудова. Це точно ті, за кого варто воювати. Суденти хотіли, щоб ці кошти пішли на виготовлення дронів FPV. Ці діти змогли «наспівати» два дрони. У них ангельські голоси і божественна воля до правди і свободи. Вони співають в храмах і на концертах і їх голос теж в обороні нашої землі і народу».

Наша згуртованість наближає Перемогу України!

Оксана Хомик,

викладач ДМФК ім.В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування