ТРУБА МЕЛОДІЮ ВЕСНИ ЗАГРАЄ…

Квітень 2024 року у класі труби Дрогобицького музичного фахового коледжу імені Василя Барвінського пройшов під знаком гастролей, які стали дебютними у творчому доробку викладача Павлюка Олега, вихованця Болехівської мистецької школи (клас Коваля Н. Л.), ДМФК ім. В. Барвінського (клас Красняка Р. М.) та на даний час студента ЛНМА ім. М. Лисенка у класі проф. Наконечного Р. М.

Перші концерти студентів класу труби під орудою Олега Павлюка відбулися у рідній Болехівській мистецькій школі на Івано-Франківщині та у стінах Органного залу Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв відповідно 16 та 23 квітня 2024 року.

Незмінними учасниками обох заходів були викладач Олег Павлюк, студенти Ілля Стецяк (І курс), Сергій Макар (ІV курс), концертмейстер вищої категорії, викладач-методист Руслана Бурда. Підготувала музикознавчі коментарі, вела концерти і також у складі фортепіанного ансамблю виступила викладач і концертмейстер Юліана Бурда.

Програма була складена із різножанрових яскравих та складних творів репертуару трубачів. З-поміж них були як сольні номери, так і ансамблеві. Олег Павлюк представив слухачам «Ноктюрн» українського композитора Р. Свірського та версію джазової пісні «Фламінго» американського композитора румунського походження Т. Гройї. Студент І курсу Стецяк Ілля виконав «Варіації» чеського композитора німецького походження Ф. Д. Вебера і «Романс» українського композитора Л. Когана. У виконанні студента IV курсу Сергія Макара прозвучали «Ave Maria» італійського композитора перетину епох Відродження та бароко Дж. Каччіні та «Сільські картинки» французького композитора ХХ ст. Е. Боцци. Ансамблі були представлені перекладенням нашого сучасника М. Віятика для трьох труб у супроводі фортепіано української народної пісні «Місяць на небі» та версією для двох труб і фортепіано пісні «Болеро» французького композитора зламу ХІХ – ХХ ст. К. Сен-Санса.

Цікавою несподіванкою стали і фортепіанні дуети авторства українських композиторів. Запальну пісню В. Івасюка «Водограй» в аранжуванні Л. і А. Жульєвих та цикл «Думка і коломийка» Я. Барнича виконали Руслана та Юліана Бурда.

Концерти зібрали чимало слухачів, з-поміж яких були випускники нашого коледжу, вчителі і учні Болехівської мистецької школи, Самбірської дитячої музичної школи, студенти Самбірського фахового коледжу культури і мистецтв та багато інших гостей. Із вітальними словами та запрошеннями до наступних концертів виступили керівники Коваль Назарій та Красняк Роман, а також директор Самбірської музичної школи Ігор Янів і викладач труби Іван Бобак, який відзначив високий виконавський рівень своїх колишніх учнів і відмітив перспективи їх зростання в майбутньому.

Юліана Бурда,

викладач ДМФК ім. В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування