Фортепіано як мова душі: Бориславська школа мистецтв дарує емоції збіркою "Мої 12 місяців" Міри Шентюрк

Бориславська дитяча школа мистецтв здавна славиться своїми сталими мистецькими традиціями.

Викладачі та учні школи живуть насиченим творчим життям, демонструють свої успіхи на різноманітних сценах, долучаються до мистецьких заходів міста, підтверджують свою майстерність на міжнародних, всеукраїнських, регіональних конкурсах та фестивалях.

Окрім цього, викладачі успішно практикують створення тематичних концертних програм, які з успіхом презентують за межами школи.

Принагідно хочеться згадати чудову програму «В гостях у Станіслава Людкевича», представлену у музеї-садибі композитора у Львові та лекцію-концерт «Джазові барви у творчості сучасних українських композиторів» за участі Юрія Решетаря, яка, свого часу, з успіхом відбулась у стінах Дрогобицького музичного коледжу.

Цього разу учні та викладачі фортепіанного відділу Бориславської дитячої школи мистецтв презентували фортепіанну збірку «Мої 12 місяців» української композиторки Міри Шентюрк, яка певний час живе і працює у Туреччині.

Слід зауважити, що вибір теми є цікавим і абсолютно закономірним, адже Міра Шентюрк належить до тих щасливих композиторів, твори яких постійно звучать у музичному просторі не тільки України.

Її мистецько-виконавська аудиторія є міжнародною і надзвичайно чисельною, а твори мають неабияку популярність за неповторний індивідуальний стиль, ліричне світовідчуття, за самобутній, пов’язаний із українським та турецьким фольклором мелос.

Унікальність таланту композиторки полягає ще й в тому, що її твори залюбки виконує малеча.

А діти - найкраще підтвердження «справжності» музики.

Тож не дивно, що викладачі з нетерпінням очікують нові твори, а щойно видані збірки миттєво беруться до роботи.

Безпосереднє спілкування зі своїми виконавцями - постійна і вкрай важлива сторінка творчого життя Міри Шентюрк.

Зворушливим на презентації збірки «Мої 12 місяців» у Дрогобицькому музичному коледжі імені Василя Барвінського було її відеозвернення до виконавців.

Концерт був надзвичайно цікавим, успішним і пройшов на одному диханні!

Цьому сприяли розкішна музика, натхненна і високопрофесійна гра учнів та викладачів фортепіанного відділу Бориславської дитячої школи мистецтв, продумані ілюстрації, що доповнювали зміст творів, чудовий і змістовний музикознавчий супровід.

Такі мистецькі акції, безперечно, вивищують і надихають на подальше творче спілкування.

Щиро дякуємо усім причетним за подароване свято і бажаємо нових та цікавих проєктів!

Оксана Терлецька-Фиштик,

викладач ДМФК ім.В.Барвінського