“Готовий служити народу України”

“Готовий служити народу України”


Сьогодні армія потребує підготовленого резерву, і саме сучасна українська освіта може забезпечити виконання цього завдання, адже на заняттях з навчального предмета «Захист Вітчизни» допризовна молодь формує почуття патріотичної свідомості та національної гідності, отримує початкову військову підготовку.

Метою навчального предмета «Захист Вітчизни» є формування в студентської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Саме з цією метою 18 жовтня 2019 року студенти ІІ курсу Дрогобицького музичного коледжу під керівництвом викладача предмета «Захист Вітчизни», майора запасу Анісіна С.В. відвідали військову частину А-1108.

На її базі відбулись заняття з розділів предмета: «Тактична підготовка», «Вогнева підготовка», «Домедична підготовка» (тактична медицина).

Військовослужбовці частини провели практичні стрільби в електронному тирі, заняття з інженерної підготовки, військової топографії. Також пройшли заняття з захисту від зброї масового ураження, розбірки та збірки автомата Калашникова, надання першої домедичної допомоги на полі бою.

Також команда Дрогобицького музичного коледжу ім. В.Барвінського не залишилась осторонь проведення заходу «День Покрови разом з добровольцями». На базі міської ради участь у змаганнях брали команди загальноосвітніх шкіл та ВНЗ І-ІІ р.а. Команду коледжу представили юнаки та дівчата ІІ курсу.

Під час заходу проводились теоретичні заняття з вогневої підготовки та тактичної медицини. Після одержання теоретичних знань відбулась здача нормативів щодо збірки та розбірки автомата Калашникова, практичної стрільби з пневматичної зброї та прийняття нормативів щодо надання домедичної допомоги в умовах імітації бойових дій.

Команда коледжу проявила високий рівень знань, умінь та навичок предмета «Захист Вітчизни» та предмета «Основи медичних знань» і здобула почесне 4 місце. Викладачі Анісін С.В. та Павліш О.В. отримали подяку відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту виконавчого комітету Дрогобицької міської ради. Студенти коледжу нагороджені грамотою.

Оксана Летнянка,

викладач ДМК ім. В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування