Мамине сонце

Мамине сонце


Коли за вікном різноцвіттям вирує травень, коли сонячне тепло огортає землю – ми відзначаємо День матері, свято, яке наповнене душевною ласкою і щирою подякою материнській самопожертві.

Феєричним подарунком для своїх матусь став концерт хору хлопчиків ДМФК ім. Василя Барвінського під символічною назвою «Мамине сонце». Мистецький проект відбувся 20 травня цього року і співпав із Всесвітнім Днем вишиванки. Як вишиванка оберігає генетичний код кожного українця, так і мати стає нашим оберегом на все життя.

Концертний зал музичного коледжу заполонили мами, бабусі, рідні маленьких артистів. Адже сьогодні для них, найрідніших – найщиріші слова, найтепліші усмішки, найдзвінкіші пісні.

Керівником та автором проєкту стала викладач ДМФК ім. В.Барвінського Марія Гев, талановита мисткиня, автор багатьох поетичних та музичних збірок. Хорові твори Марії звучать в аматорських колективах, а інструментальні мініатюри фортепіанного збірника «На чорно-білих клавішах» залюбки виконуються студентами нашого музичного коледжу. І в програму концертного виступу увійшли окремі поетичні рядки мисткині, а також дві хорові мініатюри: «Мамине сонце» та «Козачата» на авторські тексти.

Маленькі хористи щиро і безпосередньо виконували вірші із словами подяки рідним матусям. У піснях «Дитячі мрії» Л. Горової, «Пісня про час» М. Ведмедері, «Козачата» М. Гев дзвінкий спів переплітався із театральними рухами, що викликало палкі оплески у слухачів. А допомагали створювати святкову атмосферу концертмейстер Оксана Терлецька-Фиштик та ведучий Андрій Сливка, який в певні моменти долучався грою соло на гітарі.

Окрасою концертного проєкту стали виступи ансамблю скрипалів молодших класів школи педагогічної практики ДМФК ім. В. Барвінського (керівник Світлана Кабало, концертмейстер Оксана Терлецька-Фиштик) та ансамблю скрипалів нашого музичного коледжу (керівник Оксана Максимова, концертмейстер Вікторія Чумак), які виконали «Cha, cha, cha»

П. Мартіна та «Адажіо» із балету «Снігуронька» К. Домінчена.

Кульмінаційною нотою завершила це яскраве і дзвінке музичне свято пісня «Батьківщина» (муз. Б. Білозіра, сл. С. Лепех). На сцені злилися у барвисте звучання голоси соліста Андрія Боженського, хору хлопчиків та студентського ансамблю скрипалів.

Концертний проєкт «Мамине сонце» ще довго бринів сонячною струною в душі як вдячних слухачів, так і талановитих маленьких музикантів.

Ольга Сеник,

викладач ДМФК ім. В. Барвінського

Світлини – Христина Козак.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування