«Молодіжне музикознавство – 2018»

«Молодіжне музикознавство – 2018»


Важливою подією у просторі музикознавства стала І Регіональна науково-практична студентська конференція, організована і проведена 28 квітня 2018 року у Хмельницькому музичному коледжі ім. В.І.Заремби.

Музикознавча галузь є однією із провідних аспектів діяльності майбутнього фахівця-теоретика. Тому, на навчальному етапі середньої ланки (училище, коледж), окрім історичних та теоретичних дисциплін, варто окрему увагу прилідяти розвитку навиків пошуково-дослідницької діяльності. Особливо цінною формою роботи у цьому напрямку є публічні виступи з доповідями та участь у наукових конференціях із невеликими власними науковими розвідками. На жаль, на географічному просторі України у даний час є доволі мало конференцій спрямованих саме на роботу молодих музикознавців – студентів ВНЗ І – ІІ рівнів акредитації.

Цьогоріч, ініціаторами нової конференції «Молодіжне музикознавство – 2018» виступили викладачі ЦК «Теорія музики» Хмельницького музичного коледжу ім.В.І.Заремби: Круліковська Т.П. (заступник директора з навчально-виховної роботи), Лачко Т.Ю. (завідувач відділу), Варавкіна-Тарасова Н.П., Сікорська А.В., Вавренчук І.А., Хлистун Л.П., Михайлова Н.Г. Конференція організована за підтримки начальника управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації – Трунової І.М., директора Хмельницького музичного коледжу ім. В.І.Заремби – Бернацького В.Ю. та методиста коледжу – Бєляєвої Т.А. Всі перелічені особи склали організаційний комітет конференції.

Молоді науковці достойно представляли різні навчальні заклади України. Учасниками конференції стали більше сорока студентів із тринадцяти міст: Бахмут, Дрогобич, Кіровоград, Львів, Маріуполь, Рівне, Сєвередонецьк, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Чернівці.

Викладачі Дрогобицького музичного коледжу імені В.Барвінськаго: Соловей Л.М., Дмитрієва О.М., Лельо З.Ю., Макуцька Н.К., Семів Н.І., Сеник О.Д., Щурик Л.В. підготували до конференції загалом сім учасників, тези доповідей яких надруковані у збірнику. Оскільки конференція передбачала також дистаційну участь, лише троє студентів виступити безпосередньо у стінах Хмельницького коледжу. Їх наукові дослідження були цікавими, змістовними і повною мірою розкривали поставлену проблематику, відповідно виступи – цікавими і переконливими. Окрім викладу основного матеріалу студенти достойно відповідали на всі поставлені запитанні, чим заслужили увагу слухачів та оргкомітету.

Слід відзначити високий рівень організації заходу, а також підготовки та проведення самої конференції. Найбільшу відповідальність взяла на себе Тетяна Петрівна Круліковська, яка не лише інформувала, збирала матеріал, але й особисто зустрічала на вокзалі всіх учасників у кілька етапів із 6.30 ранку. Приємно здивувало нас нове приміщення коледжу на чотири поверхи із затишними аудиторіями, світлими коридорами і просторою бібліотекою, яке було відкрите 1 вересня 2017 року. Тут для кожної делегації виділили окремий кабінет, де студенти зі своїми викладачами мали можливість не лише налаштувалися на виступ, але й перекусити з дороги – почастуватися солодкими тістечками із гарячим чаєм.

Робота конференції тривала активно, продуктивно і плідно, було багато запитань, велися дебати, що свідчить про зацікавленість тематикою представлених доповідей. Відправним пунктом став гімн всіх студентів, що прозвучав на початку зустрічі у виконанні хору коледжу, а підсумком – фотосесія всіх учасників.

Від імені учасників, ще раз дякуємо всім організаторам конференції, а особливо – Тетяні Круліковській. Сподіваємось, що ця Регіональна конференція проведена вперше стане добрим початком для більшості її учасників, відкриє їм шлях у серйозне наукове музикознавство та в перспективі досягне рівня міжнародної.

Лельо Зоряна,

виклалач ДМК ім. В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування