На шляху до Європи із зупинкою в Дрогобичі

На шляху до Європи із зупинкою в Дрогобичі


13 лютого 2019 року у Дрогобицькому музичному коледжі імені В.Барвінського відбулася знакова подія не лише для музикантів навчального закладу, а й для музичної культури України в цілому.

Перед слухацькою аудиторією із пізнавальною та актуальною на часі лекцією виступила молода музикознавиця зі Львова – кандидат мистецтвознавства, викладач ЛНМА ім. М.Лисенка, засновниця і керівник проекту Moderato – Стефанія Олійник (Stefani Oliinyk). До бесіди на тему «як писати про музику в інтернеті», також долучилася концертмейстер та викладач фортепіано коледжу, магістр фортепіано і музикознавства, співавтор проекту – Юліана Бурда.

У такому творчому тандемі креативні науковці розкривали головні секрети написання вдалих статей в інтернетджерелах. Цікавим, доступним і переконливим був не лише матеріал доповіді, але й сама форма та манера подачі. Замість, зазвичай «нудної» і довготривалої лекції про абстрактні речі, відбувалася товариська розмова зі щирими фаховими порадами і практичною метою. Головний акцент падав на те, у чому ж насправді полягає успіх того чи іншого допису? Як домогтися ефекту «клікабельності» (відкриття та прочитання) певної теми серед розмаїття інформаційного простору? Чи можна у наш час зацікавити масову читацьку аудиторію фейсбуку класичною музикою і як це зробити та ще й із користю для всіх. Чи є шанс в українського менеджменту послужити інтересам культурного виховання нації?

Саме на ці та інші важливі запитання усі присутні мали щасливу нагоду почути відповіді фахівців – Стефанії Олійник та Юліани Бурди.

Зустріч, яка відбулася у Дрогобичі, чітко намітила дорогу розвитку та поширення української музичної класики на європейському мистецько-культурному просторі.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування