НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ У ВІКАХ, В БОРНІ ЗДОБУТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ У ВІКАХ, В БОРНІ ЗДОБУТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ


Для нашого народу дата Перше жовтня є особливо важливою. Вона є своєрідним уособленням його сміливості, героїзму та незламності. У цей день, за новим календарем, ми відзначаємо одразу чотири свята – День українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День створення УПА, а також День захисників та захисниць України. Вкрай важливо знати історію нашої країни та народу, пам’ятати її та прославляти, саме тому, 4 жовтня в стінах нашого коледжу пролунав Державний Гімн України, у виконанні Надії Валінкевич та Мар’яна Кулика, який розпочав захід «НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ У ВІКАХ, В БОРНІ ЗДОБУТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ»

Оскільки зараз вкрай важлива молитва за усіх наших бійців, благословив захід капелан Євген.

Невід’ємною частиною стало вшанування героїв, які поклали голови за наше майбутнє, хвилиною мовчання та віршем “Запалим свічку пам’яті”.

Краса України – неймовірна! Ми щасливі, що тут народилися і живемо. Символом цього стала пісня “Моя Україна” у виконанні Соломії Дирів після чого глядачі поринули в легендарне минуле українського народу – українське козацтво. Відеоролики про Хортицю та історію створення Січових Стрільців, згадка легенди про мужність, витривалість козацтва, їхнє шанобливе ставлення до Покрови та присяга Українських Січових Стрільців, показали наскільки це феноменальне явище у світовій історії, а наш народ неповторний та особливий з періоду Запорізької Січі до сьогодні!

Пісня «Йшли селом партизани» у тематичному виконанні Андрія Лудчака, продовжила розповідь унікальної історії соборності української держави – діяльність Української Повстанської Армії. Самовіддана боротьба воїнів УПА надовго залишиться в пам’яті народу. Та на превеликий жаль, ми досі потерпаємо від загарбників. Вірші “Ми пишемо історію свою!”, історія гасла “Слава Україні” та перегляд відеоролику з подій Майдану Незалежності показали боротьбу за незалежну Україну, за свободу, яка відбулася ціною життя людей, яких називають Небесною сотнею.

Боротьба Майдану перейшла в іншу площину – в боротьбу із зовнішнім агресором, росією. Як і сто років тому, актуальним для нашого народу залишається питання утвердження незалежної демократичної і правової держави – України. Виконання пісні «Лист з війни» (Кулик Мар’ян, Олег Рапій), згадка військового Олександра Мацієвського, який загинув від кулі окупанта зі словами на вустах «Слава Україні», вірш “Я мрію зараз про одне й те саме” нагадали, що наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє, ціною життя, а ми повинні плекати в собі патріотичні почуття, гартувати волю і силу, вірити у світлу долю рідної України!

Ми сильні, вільні та незалежні! Вірш “Я буду вільна” та пісня “Моя Україно” виконана Надією Валінкевич, Мар’яном Куликом та народним ансамблем танцю «Верховинка» Дрогобицького Народного дому ім. І. Франка впевнили, що перемога за нами!

Подяка всім, хто долучився до створення цього заходу. Це ведучі та поетичні рядки у виконанні Бабій Марти, Саболти Катерини, Несторівської Юстини, Мазур Вікторії, Мацишин Софії, Валінкевич Надії. Солісти – Соломія Дирів, Андрій Лудчак, Мар’ян Кулик, Надія Валінкевич, Олег Рапій, народний ансамбль танцю «Верховинка» Дрогобицького Народного дому ім. І.Франка (керівник Богдана Кос).

Упорядкувала мистецько-літературний проєкт «НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ У ВІКАХ, В БОРНІ ЗДОБУТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ» модератор Вікторія Чумак при технічній підтримці Василя Строгана, Катерини Шулдак та Володимира Приріза.

Віталіна Данилець,

студентка 3 курсу ДМФК ім.В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування