Пам’яті Надії Макуцької

Пам’яті Надії Макуцької


Сьогодні не стало Надії Макуцької – моєї найкращої подруги, товаришки по роботі, моєї інтелектуальної і душевної посестри… Кирилівна – як я з повагою і коліжанською любов’ю зверталася до неї. Нас об’єднали не лише сорок років спільної викладацької праці, а й щире, відкрите спілкування. Ми разом обговорювали проблемні моменти із гармонії, ділилися враженнями від життя: музичного і буденного, яке вирувало довкола нас. Між нами не було секретів-недомовок. Ми дружили сім’ями, знали як росли наші діти, які інтереси і улюблені заняття у наших внуків. Ми пили на перерві найсмачнішу каву, а канапка, поділена навпіл – була найкращим смаколиком у світі.

Із Дрогобицьким музичним училищем була пов’язана більша частина життя Надії Кирилівни. Тут вона навчалася у школі педагогічної практики, студентські роки пройшли на відділі теорії музики. По закінченні Львівської державної консерваторії ім. М. Лисенка Надія Кирилівна викладала сольфеджіо, гармонію, світову музичну літературу. Не одне десятиліття була куратором академічних груп, виховала цілий ряд провідних музикантів. Вона була строга, але справедлива, компетентна і авторитетна. Її любили студенти, поважали колеги по роботі. У пам’яті багатьох залишаться концерти, окрасою яких були цікаві і змістовні музикознавчі супроводи Надії Макуцької. Підсумком багатолітньої викладацької справи Надії Кирилівни став практичний довідник з гармонії «Про помилки реальні та уявні» (2020).

Осиротів простір музичного коледжу без моєї Кирилівни. Болить душа, розум відмовляється сприймати. Скільки було мрій, скільки було планів…

Як зірка згасло життя Надії Макуцької, залишивши про себе спогади- рану…

Ольга Сеник,
викладач ДМФК ім.В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування