Плаче душа України

Мистецький марафон – «шляхами неоголошеної війни – боротьба нескорених у поезії і піснях» - відбувся у Дрогобицькому музичному фаховому коледжі ім. В. Барвінського. Захід охопив події на Майдані, вшанування подвигу учасників Революції Гідності і Героїв Небесної Сотні та початок повномасштабної російської збройної агресії 24 лютого 2024р. проти України.

Болюча та жорстока війна увійшла у музику і поезію. Наше мистецтво – це наша потужна зброя, це те, що ми можемо зробити для нашої Перемоги. Ми намагаємося бути корисними своїй країні – служити та боротися мистецтвом!

Особливо торкалася серця, надихала до боротьби поезія сучасної української поетеси Галини Британ у виконанні студентів коледжу - Оксани Скробач, Віталіни Данилець, Лілії Стережило, Юстини Несторівської.

Виступ ансамблю скрипалів під керівництвом Христини Башак, концертмейстер – Вікторія Чумак, витончено «торкався струн душі», вражав культурою звуку та підтримував густий, оксамитовий тембр соліста Андрія Боженського.

Вразили своєю внутрішньою силою та емоційним виконанням солістка Лілія Стережило та дует у складі Соломії Дирів та Анни-Марії Іваночко.

За кожним українським воїном стоїть жінка, яка знайшла в собі сили підтримати свого чоловіка, сина, доньку в прагненні стати на захист Батьківщини. Не можливо уявити наскільки сильним є біль втрати для материнського серця. У виконанні Ганни Петренко прозвучала «Колискова для матері» Б. Янівського, концертмейстер Віталіна Данилець.

«Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх»

(Євангеліє від Івана 15:13)

«На щиті» додому повернувся випускник нашого коледжу 2020р., талановитий гобоїст – Дмитро Тухлян. Після 24 лютого 2022р. він повернувся з-за кордону та вступив до лав ЗСУ, а саме у 128 окрему гірсько-штурмову бригаду, де був мінометником. Дмитро загинув 18 лютого 2024 р. на Донеччині при виконанні бойового завдання. Йому назавжди 23.

Пісню-посвяту світлій пам’яті Героя Дмитра Тухляна виконала Марія Кісіль.

Особливим гостем та виконавцем був воїн-митець – Михайло Табачук, молодший сержант Дрогобицького 67 батальйону 103 бригади ТРО, батько викладачки нашого коледжу Ольги Гирчак. Глядачі були зворушені виконанням композицій на музику та сл. С.Вакарчука хором піаністів та теоретиків «MIRANDUS», художній керівник - Оксана Хомик, концертмейстер - Ольга Гирчак, спільно з ансамблем скрипалів 3-го курсу.

Фінальним був виступ Андрія Боженського з піснею на слова М.Мозгового «Захисники», який став символом незламності та перемоги!

Жодні слова подяки не зможуть описати відчуття вдячності кожному захиснику та захисниці України. Ми перед Вами в довічному боргу! Дякуємо, що ціною власного життя та здоров’я охороняєте нашу Україну!

Велика подяка організатору заходу Вікторії Чумак та всім, хто долучився до проведення концерту!

Оксана Хомик,

викладач ДМФК ім.В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування