Практичний довідник «АНАЛІЗ МУЗИЧНИХ ТВОРІВ»

Практичний довідник «АНАЛІЗ МУЗИЧНИХ ТВОРІВ»


Таку назву має посібник, створений викладачем-методистом циклової комісії «Теорія музики» Ольгою Сеник, і який покликаний заповнити нестачу навчально-методичної літератури для закладів фахової передвищої мистецької освіти (галузь знань 02 Культура і мистецтво спеціальність 025 Музичне мистецтво).

Предмет «Аналіз музичних творів» у фахових передвищих закладах підготовки здобувачів освіти за спеціальністю 025 «Музичне мистецтво» є складовою частиною освітньо-професійної програми навчання студентів. Поряд з іншими предметами музично-теоретичного циклу курс займає значне місце у формуванні професійного музиканта, адже аналітичний процес над музичним твором є органічним компонентом у роботі як виконавця, так і викладача, і композитора. Предмет «Аналіз музичних творів» у певній мірі стає узагальнюючим курсом, фундаментально опираючись на знання елементарної теорії музики, гармонії, поліфонії, інструментознавства, української та світової музики.

Ідея написання цього довідника – дати коротке пояснення усталених музичних форм. Пояснення кожної з музичних форм супроводжується художніми зразками творів українських та західноєвропейських композиторів. Більшість художніх зразків є дослідницьким здобутком автора у викладанні предмета, а також здобутком аналітичної роботи над музичними творами.

Зібраний матеріал систематизовано відповідно до навчальної програми предмета «Аналіз музичних творів» спеціальність 025 «Музичне мистецтво» для фахової передвищої мистецької освіти.

Довідник дає змогу отримати додаткову науково-пізнавальну інформацію про усталені музичні форми, урізноманітнює перелік художніх зразків для аналізу, сприяє поглибленому вивченню предмета «Аналіз музичних творів» у навчальних музичних закладах фахової передвищої освіти.

Ольга Сеник,

викладач ДМФК ім.В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування