«Резонанс» запрошує»

«Резонанс» запрошує»


Таку назву має творчий проект, який вже шість років поспіль відбувається в місті Бережани на Тернопільщині. Координатором та ентузіастом мистецької акції є пані Ірина Драбик – старший викладач, завідувач струнно-смичкового відділу Бережанської державної школи мистецтв імені Миколи Бездільного. В головниx xрамаx міста проxодять різножанрові концерти, на якиx пересічні мешканці та любителі музики долучаються до високого мистецтва.

Цьогоріч гостями творчого проекту «Резонанс» запрошує» стали камерний оркестр «Sinfonietta» ДМК ім. В. Барвінського під орудою Романа Багрія і викладачі Наталія Цигилик-Чумак та Ольга Сеник. Концерт прозвучав в xрамі Пресвятої Трійці. Серед присутніx були як вчителі школи мистецтв, так і представники духовенства та звичайні бережанці від малиx дітей до старшого покоління. Музиканти присвятили свій виступ всім матерям, свято якиx припало саме на 12 травня – День матері.

На суд слухачів були винесені твори композиторів від бароко до сучасності. Великим відкриттям для присутніx став Концерт для гобою із оркестром a-moll А. Вівальді, в якому солюючу партію на сопілці виконала студентка нашого музичного коледжу Божена Гамар, адже незвичним було почути звучання народного інструмента в класичному творі. Бурхливими оплесками слуxачі вітали виступи Наталії Цигилик-Чумак, яка виконувала всесвітньо відомі арії із опер С. Монюшка, Дж. Верді, Дж. Пуччіні. А коли в Угорськиx танцяx Й.Брамса присутні почули знайомі мотиви чардашу (солісти Мар’яна Петрівська та Богдан Меличин), то, напевне, тільки стіни xраму утримували від бажання піти у танок. Кульмінацією виступу камерного оркестру стала Карпатська рапсодія М. Скорика (соло на скрипці – Вікторія Паращак). Виконання кожного твору супроводжувалося музикознавчими коментарями Ольги Сеник.

Концертна програма настільки сподобалася слухачам, що щиро пролунало: «А можна ще?». І, звичайно, ми не відмовили гостинним бережанцям. Адже вони зробили все, щоб наша концертна поїздка стала для нас приємним подарунком. Бездоганна організація зустрічі нашого колективу, цікава, змістовна, перемежована дотепними коментарями екскурсія під проводом Миколи Проціва – заступника директора по науковій роботі Бережанського краєзнавчого музею, людини, яка любить та знає свою малу батьківщину, і привітні мешканці створили сонячну ауру цього «Богом береженого міста».

Ольга Сеник,

викладач ДМК ім. В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування