Участь студентів Дрогобицького музичного коледжу у ХІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Молоді музикознавці»

Участь студентів Дрогобицького музичного коледжу у ХІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Молоді музикознавці»


З 9 до 11 січня 2019 року на базі Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра було проведено ХІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Молоді музикознавці», яка цього року відбувалася в рамках міжнародного науково-творчого проекту «Музична культура сучасності: від наукового осмислення до виконавської інтерпретації та імпровізації».

Ця унікальна конференція об’єднала молодих науковців різних освітніх рівнів: від студентів середніх та вищих навчальних закладів до аспірантів та здобувачів наукових ступенів.

Цього року в Міжнародній науково-практичній конференції «Молоді музикознавці» взяли участь 132 учасники (серед них – 47 аспірантів та здобувачів) – представники 26 мистецьких закладів вищої освіти академій, інститутів, університетів та коледжів України.

Пріоритетні питання конференції: актуальні історичні та теоретичні тенденції розвитку вітчизняної та світової музичних культур, проблеми музичної освіти та виконавства, проблеми мистецтвознавства в дзеркалі культурології, питання інтеграції різних галузей українського музикознавства в сучасний європейський контекст.

В конференції взяли участь студенти Дрогобицького музичного коледжу імені В.Барвінського: Аліна Стеблак (кер. Лариса Соловей), Регіна Вакс (кер. Надія Макуцька), Оксана Романчук (кер. Ольга Сеник), Марія Гринів (кер. Наталія Семків), Роксолана Кисиличак (кер. Оксана Рудавська), Софія Пучковська (кер. Оксана Штурко).

Юні музикознавці в своїх роботах розкривали жанрово-стильові особливості визначних творів ХХстоліття. Презентовано оперу «Мойсей» М.Скорика (ст. Вакс Р., Романчук О.) та досліджено деякі характерні риси музичної мови композитора (ст. Пучковська С.), розкрито музикознавчий аспект діяльності С.Людкевича (ст. Стеблак А.), визначено роль гри в процесі вивчення сольфеджіо в школі педагогічної практики (ст. Кисиличак Р.), а також розкриті деякі питання музичної психології і педагогіки (ст. Гринів М.).

Вітаємо учасників конференції і бажаємо подальших творчих успіхів, нових наукових відкриттів!

Лариса Соловей,

викладач ДМК імені В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування