Україна – Бельгія: музичні діалоги

Україна – Бельгія: музичні діалоги


«Сьогодні не просто чудовий день, сьогодні чудовий вечір», – такими словами описав події минулого четверга один з бельгійських дипломатів, присутніх на унікальній акції, що відбулася у Дрогобичі.

Якщо хтось подумав, що це футбольний матч, то він помиляється. Це був концерт фортепіанно-симфонічної музики.

І справді, все було чудово. Затишний концертний зал, барвиста атмосфера спокою і умиротворення, а також палкі нотки чекання в середині кожного.

«Цікаво, що зараз буде?». Це питання читалось в думках людей.

І раптом настала ця хвилююча мить – музика звучала і стала повноправною володаркою сердець слухачів. Вона заповнювала собою весь простір залу і цілу атмосферу людської душі. Пальчики талановитої бельгійської піаністки Мері Франсуа ніжно торкали клавіші фортепіано, а ті в свою чергу віддавати всю любов і лагідність, яку дарувала їм молода музикантка.

На питання «Що для вас музика?» вона відповіла: «Музика це те чим я можу торкатися до душі людини, можу розуміти її, порадити щось . Це чудово.»

  • Чим би ви хотіли займатися, якби на змогли займатися музикою?
  • Я б мабуть померла, бо я займаюся музикою кожен день. Я цим живу і залишити це буде для мене неможливо. Я буду нещасливою. Можливо, я б опікувалася безпритульними собаками, (сміється) але я ніколи не думала про це. І не хочу думати.

Керував музикою диригент з Бельгії Герман Енгельс. Від нього йшла неймовірна енергетика. Складалося враження, що він, наче чаклун, диригентською паличкою вселяв у нас нові сили та натхнення своїм легким і влучним помахом.

Львівський філармонічний оркестр познайомив присутніх із музикою відомих європейських композиторів таких як Єдвард Гріг, Борис Лятошинський, а також малознаних на наших теренах бельгійців Альберта Глісара та Августа де Бука.

Вечір видався душевним і приємно вразив всіх, хто прийшов насолодитися музикою.

Стеблак Аліна, Токар Світлана,

дипломниці Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування