«Українська пісня – душа українського народу»

«Українська пісня – душа українського народу»


Українська пісня… Вона є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом, гордістю і красою, геніальною поетичною біографією. З давніх-давен уславилася Україна піснями, які дбайливо, як найдорожча реліквія, передавалися від покоління до покоління. Пісня супроводжує українця від колиски до могили, бо не було значної події в житті народу, нема такого людського почуття, яке б не озвалося в українській пісні ніжністю струни чи рокотанням грому. Український народ створив так багато пісень, що, якби кожного дня вивчати одну нову пісню, на вивчення усіх не вистачило б людського життя.

На запрошення завуча молодших класів ЗОШ №16 Віри Шлярп та з ініціативи завідувача навчально-виробничою практикою Оксани Терлецької-Фиштик відбувся концерт з нагоди Дня української писемності та мови. Ласкавими і привітними посмішками зустрічали студентів музичного коледжу імені В.Барвінського учні школи. У програмі концерту були виконані обробки українських народних пісень для різного складу виконавців. Чудовому виконанню творів завдячуємо Бобер Христині, Іваняк Олесі, Варагашу Роману, Дяківу Василю, Михайлику Петру, Стельмаху Івану, Мацьківу Андрію, Кухтію Любомиру та учням школи педагогічної практики Кучерявому Володимиру і Панасяку Тарасу (клас викл. Тетяни Кисилевич, Надії Старожук, Василя Гамара). Виконавцям вдалося відкрити для слухачів прекрасний світ народної музики, яка може звучати не тільки у вокально-хоровому виконанні, а також в інструментальному. Щирими оплесками присутні дякували виконавцям, які подарували всім гарний настрій.

Жити в Україні і не знати народних пісень просто не можна. Українці — це саме та нація, яка зростала на своїх піснях, яка вкладала в їх слова усі переживання, душевні потрясіння, все те, що не могла просто забути. Недарма ж говорять, що українська пісня — це бездонна душа українського народу, це його мова.

Світлана Токар,

студентка 4 курсу відділу теорії музики

This slideshow requires JavaScript.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування