Від сивої давнини до сучасності: козацькі ігри у Дрогобицькому музичному коледжі

Всіх ворогів вони долали,

Всі землі наші берегли,

Завжди від лиха захищали

І гордо прапор наш несли!

Сини твоєї Батьківщини,

В них сила духу непоборна!

Козацтво – слава України,

Це гордість наша всенародна!

Героїчною романтикою оповита історія нашої землі. ЇЇ сини – запорізькі козаки навіки увійшли до скарбниці пам’яті українського народу. Споконвіку воюючи з ворогами, демонструючи справжні чудеса хоробрості, козаки своїми подвигами впродовж століть викликають почуття захоплення та гордості. Ми, їх нащадки, маємо свято шанувати і примножувати козацьку славу.

З метою патріотичного виховання в День козацтва, День захисників та захисниць України, свято Покрови Пресвятої Богородиці на подвір’ї Дрогобицького музичного фахового коледжу ім. Василя Барвінського були проведені Козацькі ігри, координаторами яких виступили Ірина Левицька та Богдан Гирчак.

Перед початком заходу всі учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників у боротьбі за Україну.

В спортивно-розважальному дійстві участь взяли 3 команди, які справедливо оцінювало почесне журі у складі гетьмана, осавула та писаря.

Демонструюючи свої вміння, таланти, кмітливість, спритність та фізичну підготовку, студенти стали активними учасниками цікавих творчих та інтелектуальних змагань.

Розпочались ігри з представлення команд. Занурившись в атмосферу козацьких часів, під бурхливі оплески глядачів учасники виборювали омріяну перемогу в таких конкурсах: «Як козаки на конях скакали», «Козацька кмітливість», «Майстерний художник», «Як козаки гопака танцювали», «Переправа у човні», «Вірити чи не вірити», «Козацька спритність» та «Поїдання вареників».

Свято супроводжувалось музичними номерами, які навіювали неповторний дух козацької доби. Пролунали музичні композиції «Гей, браття-козаки!», «Мчать козаки», «Любив козак дівчину і з сиром пироги» та пісня-заклик «Не пора!».

За результатами змагань перемогу здобула команда «Запорізькі кабанчики». Усіх учасників змагань нагороджено грамотами та солодкими призами. З вітальним словом виступив директор коледжу, кандидат мистецтвознавства Юрій Чумак та викладач коледжу, який з перших днів повномасштабного вторгнення стоїть на захисті рідної землі, Максим Тринкін. В піднесеному та радісному настрої свято добігло кінця.

Відчувши незламний дух козацтва, розуміємо, що і надалі маємо бути гідними своїх предків, любити рідну землю так, як заповідав великий Тарас Шевченко, берегти волю і незалежність своєї держави!

Оксана Летнянка,

викладач ДМФК імені В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування