VIII відкритий дитячо-юнацький хоровий фестиваль «Співаймо канон»

VIII відкритий дитячо-юнацький хоровий фестиваль «Співаймо канон»


Львів. Будинок органної та камерної музики, вул. С.Бандери, 8.

16-19 листопада 2017р.

У фестивальному концерті, в якому брали участь понад сорок хорових колективів, успішно виступив хор школи педагогічної практики. Керівник колективу Лілія Дзиндзюра, концертмейстер Юрій Хрипун.

Тепло, проникливо, щемливо прозвучала українська народна пісня в обробці Миколи Леонтовича «В полі, полі плужок ходить». Солісткою виступила учениця вокального відділу школи Настя Мхітарян (викладачі Л.Хороб та Л.Павлінська), зворушивши слухачів тонким відчуттям твору, глибоким проникненням у внутрішній світ народного мелосу.

Особливого схвалення здобув твір Богдани Фільц на слова В.Ладижця «На високій полонині». Немовби вкотре було заявлено, що учасникам хору під силу виконання музики різних стильових напрямів.

Разом з хором відзначились студенти коледжу Іван Стельмах (сопілка), Захар Озерський (джемба), Варивода Мар`яна, Куць Світлана, Саварин Анна, Когут Наталя, Костирко Софія.

Примітно, що цей твір включено до концертної програми, присвяченої ювілею видатної композиторки Богдани Фільц, концерти за участю якої відбудуться у коледжі.

Особливої уваги та подяки заслуговує керівник хору Лілія Дзиндзюра. В порівняно короткий період часу вона зуміла згуртувати дітей, створивши злагоджений дитячий колектив, який здатний на одному диханні підготувати і винести на суд слухача ще не одну цікаву концертну програму.

І, безперечно, що такій цікавій творчій поїздці учасники хору завдячують директору коледжу, кандидату мистецтвознавства Юрію Чумаку та заступникам Миколі Фендаку і Ігорю Файчаку.

Тож побажаймо учасникам і їхнім наставникам цікавих концертних програм і нових захоплюючих творчих поїздок

О.І.Терлецька-Фиштик,

Викладач ДМК ім. Барвінського, завідувач ШПП

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування