Вітаємо наших студентів -учасників науково-практичної  конференції у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені С.Прокоф’єва

Вітаємо наших студентів -учасників науково-практичної конференції у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені С.Прокоф’єва


Проект поєднання України «Мистецтво без меж» має своє продовження в активному залученню наших студентів до самореалізації їх у науково-дослідницькій роботі. Адже саме така співпраця талановитої молоді надає можливість юним науковцям відчути свою значимість у суспільстві, формує в студентської молоді цінності на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.

В грудні 2018 року на базі ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені С.Прокоф’єва» відбулася Обласна відкрита науково-практична студентська конференція «Українська музична культура очима молоді: теоретичний, історичний і педагогічний аспекти».

Слід зазначити, що цей захід об’єднав у творчій співпраці студентів-доповідачів та викладачів Сєвєродонецького обласного коледжу культури і мистецтв та Дрогобицького музичного коледжу імені В.Барвінського. Метою проведення науково-практичної конференції є заохочення до наукової та дослідницької роботи молодих музикознавців, не байдужих до розвитку сучасної наукової та критичної думки.

Наші студенти вже вдруге приймають участь у конференціях та інших заходах Сєвєродонецького коледжу. Особливістю цьогорічної конференції є те, що завдяки проекту «Змінимо країну разом», ідея якого полягає у культурному обміні між навчальними закладами, вона відбувалася у декілька етапів.

Юні музикознавці двох навчальних закладів мали змогу обмінятися своїми творчими досягненнями ще у листопаді. Студенти Дрогобицького музичного коледжу Аліна Стеблак (кер. Соловей Л.М.), Світлана Токар (кер. Дмитрієва О.М.) і Юлія Нечіпор (кер.Лельо З.Ю.) мали можливість презентувати свої роботи у Сєвєродонецьку, а студенти Владислава Мажнікова (кер. Михайлова А.О.), Вікторія Зінченко (кер. Скрипнік Л.М.) та автор проекту Наталія Сінченко – заступник директора з навчально-виховної роботи СККтМ ім. С.Прокоф’єва виступали у нашому коледжі. Студентами підготовлені змістовні доповіді з історії міст Дрогобича і Сєвєродонецька, презентована творчість сучасних митців Галичини та Луганщини.

У наступному етапі конференції у Сєвєродонецьку прийняли участь студенти Дрогобицького музичного коледжу – Аліса Формазюк (кер. Рудавська О.В.), Аліна Стеблак (кер. Соловей Л.М.), Марія Винницька (кер. Макуцька Н.К.). В своїх цікавих і змістовних роботах вони торкались питань маловідомих сторінок життя і творчості українських композиторів, аналізували окремі жанри і твори митців. Тези доповідей увійшли у друкований збірник, виданий Сєвєродонецьким музичним коледжем.

Вітаємо молодих науковців та їх керівників із важливою подією на шляху мистецького професійного та наукового розвитку.

Лариса Соловей,

викладач ДМК імені В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування