Злива емоцій, джазу краплини

Злива емоцій, джазу краплини


«Повернення у рідні пенати» – так можна було назвати мистецьку акцію за участю члена НСКУ, композитора Юрія Решетаря, яка відбулася 3 травня цього року в Малій залі ДМК ім. Василя Барвінського ( ідея та проект – голова ПЦК «Фортепіано» Олена Денис) . Юрій Решетар народився в с. Нагірне Львівської області, навчався у Львівському музично-педагогічному училищі ім. Ф.Колесси, згодом – на музично-педагогічному факультеті ДДПУ ім. Івана Франка. З Дрогобиччини розпочався творчий шлях митця як композитора, виконавця, педагога, керівника музичними колективами. Сьогодні Юрій Решетар, у творчому доробку якого є понад 100 інструментальних та вокальних композицій, успішно гастролює в Європі та США як піаніст і композитор.

Коли повертаєшся додому – хочеш побачити-почути щось своє, рідне. Студенти І-ІІІ курсів відділів «Фортепіано» та «Теорія музики» (В. Гординяк, І. Маркович, С. Пучковська, С. Нагірна, В. Ковальчук, М. Бечкало, Я. Петринець, А. Стеблак) презентували п’єси із нового «Джазового альбому для фортепіано» (2015) Юрія Решетаря. Ностальгійним ретро прозвучав солоспів «Надія» на слова О.Рохленко ( вокал – Наталія Цигилик-Чумак, партія фортепіано – Олена Денис). Приємною несподіванкою для самого автора стала інтерпретація романсу «Люблю тебе» на слова Лесі Забашти у виконанні Наталії Цигилик-Чумак та Андрія Боженського (партія фортепіано – Олена Денис).

Коли повертаєшся додому – обов’язково привозиш гостинець. Музичним дарунком стало для присутніх виконання Юрієм Решетарем декількох своїх фортепіанних мініатюр. В атмосфері «джазових п’янких і терпких тем» композитор продовжив своє спілкування із талановитою молоддю, дякував за творчий підхід до його композицій. І на своїй сторінці у Фейсбуці Юрій Решетар написав: « У Дрогобицькому музичному коледжі ім. В.Барвінського працюють справжні професіонали! Тут панує атмосфера високого мистецтва. Тому виступати тут завжди велике задоволення!».

Ольга Сеник,

викладач ДМК ім.. В.Барвінського

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування